Equilar

Opleidingsinstituut

Bedrijfsarts in opleiding

Momenteel ben je (basis)arts, huisarts of je bent al specialist in een ander vakgebied, maar je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Heb je al eens gedacht aan de functie bedrijfsarts? 

Momenteel ben je (basis)arts, huisarts of je bent al specialist in een ander vakgebied, maar je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Heb je al eens gedacht aan de functie bedrijfsarts? 

Een carrièreswitch naar bedrijfsarts

Als bedrijfsarts heb je meer tijd en aandacht voor de cliënt. Alle ziekten en aandoeningen komen voorbij. En je kunt écht iets betekenen voor werknemers. Dit alles doe je bij Medicum Consult in een hecht team in een platte organisatie. Wij zijn officieel erkend als opleidingsinstituut voor bedrijfsartsen en we hebben incidenteel een opleidingsplek vrij om een nieuwe bedrijfsarts op te leiden.

Jouw werk als bedrijfsarts

Als bedrijfsarts maak je het verschil. Centraal in je werk staat de relatie tussen arbeid, gezondheid en vitaliteit. Je bevordert de inzetbaarheid en bevlogenheid van mensen tot aan hun pensioen. Individuele casuïstiek vertaal je naar interventies op organisatieniveau. Je draagt eraan bij dat werknemers en werkgevers gezond en veilig kunnen werken. Naast dat je spreekuren draait, adviseer je werkgevers over verzuim, arbeidsre-integratie, preventie en gezondheidsbevordering. Ook bemiddel je als de belangen van de werknemer en werkgever tegenstrijdig zijn.

Een dag als bedrijfsarts is nooit hetzelfde. Alle ziekten en aandoeningen komen voorbij. Je hebt persoonlijk contact met de werkvloer én met directie. Op professioneel niveau overleg je met huisartsen en medisch specialisten. In jouw functie heb je te maken met medische, sociale, juridische en bedrijfseconomische aspecten. Hierdoor blijft je werk dynamisch en uitdagend.

 

Wat bieden wij?

Als bedrijfsarts in opleiding krijg je veel verantwoordelijkheid om eigen klanten te adviseren en tegelijkertijd werk je veel samen met deskundige collega’s. Wij bieden je een baan met perspectief en - naast een fijn werkklimaat en goede arbeidsvoorwaarden - een opleiding voor het specialisme bedrijfsarts. Als bedrijfsarts heb je veel vrijheid om mensen écht te helpen. Door deze autonomie en regelmogelijkheden heb je veel invloed op je eigen werkplezier.

Daarnaast bieden we:

  • Volledige vergoeding voor jouw opleiding tot bedrijfsarts
  • Een uitstekend salaris dat meegroeit met jouw ervaring
  • Flexibele uren
  • Reiskostenvergoeding
  • Een team met enthousiaste en zeer betrokken collega’s
  • Veel aandacht voor jouw werkgeluk door uitjes en nascholingsmogelijkheden
  • Interessant klantenbestand met grote, gerenommeerde namen

 

Jouw profiel

Je hebt momenteel een medische achtergrond als arts, maar je wil een carrièreswitch maken naar bedrijfsarts. In deze functie sta je open om jezelf te ontwikkelen als professional op het gebied van bedrijfsgeneeskunde. Gedreven door vakmanschap begeleid je de klant bij het duurzaam inzetbaar krijgen en houden van de werknemers. Uiteraard werk je onder supervisie van een van onze geregistreerde bedrijfsartsen waar je nauw mee samenwerkt. Uiteindelijk ben je als gecertificeerd bedrijfsarts in staat om zelfstandig te werken op locatie bij de klant. Daarnaast vind je het prettig om je eigen tijd in te delen en sta je open voor overleg met collega bedrijfsartsen.

 

Verder ben je:

  • (basis)arts, huisarts of je bent al specialist in een ander vakgebied.
  • woonachtig in regio Zeeland/Noord-Brabant/Limburg
  • beschikbaar voor minimaal 24, maar bij voorkeur 32 of 40 uur per week.

 

Over Medicum Consult

Medicum Consult is dé specialist in bedrijfsgezondheid. Wij ondersteunen, adviseren en coachen bedrijven en instellingen op het gebied van verzuim, gezondheid, welzijn en arbeidsomstandigheden. Medicum Consult is actief in het zuiden van het land (Noord-Brabant, Zeeland en Limburg) en bestaat uit een professioneel en hecht team van bedrijfsartsen, praktijkondersteuners bedrijfsartsen, verzuimcoördinatoren en backofficemedewerkers. Ons team staat voor (werk)plezier en verbondenheid. Je komt dan ook echt in een warm bad terecht. Medicum Consult is officieel erkend als opleidingsinstituut voor bedrijfsartsen.

Medicum Consult is als zelfstandig label onderdeel van Aquilum Groep. Samen met Trans LionEquilar en Solid Sense kunnen we als groep de gehele preventie, verzuim en re-integratie dienstverlening van organisaties verzorgen. De dienstverlening wordt op maat voor organisaties uitgewerkt en uitgevoerd door bedrijfsartsen, verzuimcoaches en preventiespecialisten.

 

Zie jij jezelf deze carrièreswitch maken of heb je vragen?

Stuur dan een bericht naar Cees Schaap, bedrijfsarts en operationeel manager: cschaap@medicumconsult.nl. Wij leren je graag kennen, hopelijk jij ons ook! Voor meer informatie over de functie kan je bellen naar 06 – 46 19 28 02 (Cees Schaap).

Geïnteresseerd in een carrièreswitch naar bedrijfsarts?

Stuur ons een bericht en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Wilt u ons liever meteen spreken? Bekijk dan onze contactpagina.