Medicumconsult

Werkgever

De juiste begeleiding bij verzuim en preventie

De impact van verzuim op een organisatie is groot. Onze professionals adviseren u graag bij verzuim, gezondheid en arbo. Onze bedrijfsartsen werken op locatie zodat we weten wat er speelt in uw organisatie. Door bij de klant te werken verlagen we de drempel naar onze hulp en expertise.

Onze professionals bij u op locatie

Onze organisatie bestaat uit kundige professionals met veel ervaring in het vak. Onze kernactiviteit bestaat uit het werken op locatie bij werkgevers in Zuid-Nederland. We zijn daarmee verbonden met onze klanten en hun werknemers. Afhankelijk van de grootte van de organisatie en afgestemd op uw wensen, is een bedrijfsarts van Medicum Consult periodiek één of meer dagdelen aanwezig op locatie. In principe altijd samen met de praktijkondersteuner bedrijfsarts. 

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Preventie van verzuim krijgt steeds meer aandacht; mede door de gestegen kosten van verzuim is investeren in de gezondheid en inzetbaarheid van werknemers van groter belang geworden.

We bieden ondersteuning in preventiebeleid op zowel individueel als organisatieniveau. We streven naar een leven lang inzetbaar zijn en denken als echte partner mee over hoe uw werknemers langer gezond en energiek aan de slag kunnen blijven.

 

Verzuim

Ziekteverzuim komt vaak onverwacht en is altijd ongelegen. Verzuim heeft vaak meerdere oorzaken, deels medisch, maar ook andere situaties kunnen leiden tot verzuim, zoals werk-privé balans, financiële situaties, mantelzorg enzovoorts.

Het is belangrijk tijdig en goed te onderzoeken wat de oorzaken zijn van het verzuim. Samen met de bedrijfsarts die verbonden is aan uw organisatie, ondersteunen we werknemers bij hun herstel en re-integratie.

Belangrijk om te weten

Benieuwd naar een samenwerking met Medicum Consult?

Stuur ons een bericht en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Wilt u ons liever meteen spreken? Bekijk dan onze contactpagina.